S*Milliminas

  

 

 

Dagbok/Diary

 

2014-03-06 Det är så jag skäms för att jag inte skrivit något här! Det har hänt en del på kattsidan hemma hos mig. Kvar hemma idag finns Beata, Clas, Doris och Ellen. Bönan och Mercedes har flyttat tillsammans till ett ungt par här hemma i Borlänge och de har det jätte bra! Beata är kastrerad och kommer ev följa med någon kattunge i nästkommande kull.

Elna har varit på parning och nu är det bara att vänta och se om det tagit! Doris kommer att paras vid nästa löp. Både dessa parningarna är lite roliga, elnas för långhårsaveln med tanke på nytt blod och Doris kommer paras med en korthårshane och där kan det bli rena korthår och nytt blod för både långhår samt korthårsaveln! Ta en kik under planer.

2012-11-25 Tiden springer iväg och de små är mer vilda än tama! Idagsläget är det Ellen och Elsa som letar nya hem.

Vi kommer vara med och fira Kattens dag i år igen. På lördagen kommer vi vara på Arkens Zoo i Falun och på söndagen på DjurMagazinet här hemma i Borlänge.

Jag kommer ha med mig Doris och/eller Clas och några av de små. Blir nog olika som får följa olika dagar. Det kan räcka med att vara med en dag.

2012-11-07 Det var länge sedan jag skrev nu... Har haft problem med datorn och inte kunnat göra något alls... Har tagit lite kort på kattungarna.

2012-10-07  Missungarna växer så det knakar! De är nu 7½ vecka och härjar i hela lägenheten både högt och lågt! Clas och Doris är två superbra syskon som visar de små både det man ska göra och även det man inte ska göra... Exakt som storasyskon ska vara!

2012-09-27 Kattungarna har fått egna sidor och bilder! The kittens have got there own pages and some pics!

2012-08-18 Vi har fått bebisar! 15/8 fick Mercedes 6 st chokladbollar, OLH! Mer bilder och kön kommer bara jag fått hjälp med att kolla de små rumporna!

 

We got kittens!!! Mercedes gave birth to 6 OLH 15:th of August! More info and pics will come soon.

2012-07-29 Mercedes mage växer! Men den är inte lika stor som sist och det känns bra. Förhoppningsvis är det 4-5 stycken där inne. Hon mår hur som helst bara bra och njuter av att vara dräktig!

Har anmält ett gäng till klubbens utställning 29-30/9. Har du tid och är i närheten av Borlänge så kom till Badmintonhallen och titta på alla vackra katter som kommer vara där!

2012-07-09 Det ser ut som att det kommer långhåriga kattungar i augusti! Mercedes är parad med S*Merlions NoWay Noah, OLH b24. Så det kommer bli antingen Balines eller Orientalisktlånghår, färgerna på de små kommer bli antingen choklad eller lila, med eller utan mönster. Kattungarna kommer bli PRA N/N = PRA fria.

Håll kolla på kattungesidan om när de små kommer!

Annars är det bara bra med katterna, de vill ha sol på sin balkong precis som jag och blommorna. Clas sitter på sin bräda på balkongräcket och sjunger i regnet. Tror det är en solsång han försöker sig på. =)

 

It looks like we are going to have kittens i August! It will be BAL and/or OLH and the kittens will be b or c, solid or augouti. The parents will be my Mercedes and Lilians S*Merlions NoWay Noah. The kittens will be PRA N/N.

2012-06-17 Sommaren är på intågande, hoppas vi i alla fall! Midsommar på fredag! Katterna tycker livet är toppen, för deras balkong är fixad för sommaren! De är ute där så mycket det går, endast regniga och kalla dagar är de inte. Det är jag glad för så jag kan ha balkongdörren stängd... ;-)

Doris och jag var till Uppsala på utställning i helgen och hon fick jätte fina bedömningar båda dagarna!

Hon är en lugn tjej som sköter sig på bordet och sover gott i buren. Nästa utställning är planerad till Forshaga 30/6-1/7 och sedan gör vi ett sommar uppehåll till vår egen, Dalälvskattens, utställning i september här hemma i Borlänge.

2012-04-11 Påsken har kommit och passerat. Disa och Doris har varit på sin första utsällning med bra resultat! Clas var med som sällskap och visade hur det går till på en utställning. Båda flickorna fick fina bedömningar och domarna tyckte båda två var väldigt lovande. Disa blev nominerad på söndagen, men slagen i panel. Jag är så nöjd med hur lugna de var på domarbordet. Det var kallt i lokalen så de tyckte det var fryskallt på bordet, men det gick bra. De fick ju komma tillbaka till buren ganska fort och gosa in sig i Clas päls.

Nu väntar vi bara på att se om det blir några missungar till sommaren... Håll koll under kattungar!

2012-03-18 Nu har killarna flyttat hemifrån! Bara Disa kvar som ska flytta och hon gör det i mitten av april.

2012-03-15 Alla kattungarna är nu tingade! Snart är det dags för dem att flytta hemifrån!

Doris har fått en egen sida.

2012-02-10 De "små" växer som ogräs och är idag 2 månader, 9 veckor. Har försökt fota dem men det är inte det lättaste! Tur jag har en bra kamera där man ka ta bilder i serie! Några bilder blev det som jag kunde lägga ut.

Hade besök igår av kollegan Annika och hennes båda söner, Alexander och Simon. Killarna är Mercedes fanclub och de ville komma och titta på hennes bebisar. Tack för besöket killar! Ni är välkomna tillbaka!

 

The kids are growing like weed and are today 2 month, 9 weeks. I have tried to take som pictures of them, it's not so easy... Lucky me that I have a great camera!

Yesterday my colleague Annika and her two sons, Alexander and Simon, came to see the kittens. Thanks for the visit guys! You are welcome back!

2012-01-29 Missungarna är nu 7 veckor och igår blev det bestämt att Dage ska flytta till Hofors! Han kommer bli sambo med två Skogis herrar hemma hos Camilla och Anders.

Nya 7 veckors bilder finns på deras sidor.

 

The kittens are now 7 weeks and yesterday Dage was booked! He's going to move to Hofors and live together with two Norwegian forest cats at Camilla and Anders home.

New 7 weeks pictures at their sides.

2012-01-24 Tiden springer... Missungarna har hunnit bli 6 veckor... Har lagt ut nya bilder på dem. De har fått två extra mammor i Bönan och Beata, Clas är världens bästa och stoltaste storebror. Han hittar på en massa bus med dem... Bettan är lugna barnflickan som fixar pälsarna och tvättar rumporna.

2012-01-08 Nytt år... Hoppas det blir ett bra år! Här hemma är det full fart och kattungarna har börjat äta köttfärs och busar runt så mamma Mercedes blir alldeles nervös på dem... =)

De har nu fått sina namn! Har velat länge fram och tillbaka om vem som ska heta vad, nu har jag bestämt mig!

4 veckors bilder finns ute på deras egna sidor!

 

A new year... Hope it will be a good year! Here at home the kittens are running around and they have now starting to eat minced meat! They are playing around so much that mum Mercedes starting to get nervous.. =)

They got there names now! I had problem to dicede their names first, but now it's done!

4 weeks pictures is now on their own sides!

2011-12-31 Avslutar året med att fota D-kullen! Nya 3 veckors bilder finns på deras respektive sida. Gott nytt år på er alla!

Finish the year by photo the D-litter! New 3 weeks photos are up on their respective side. Happy new year everyone!

2011-12-24 God Jul på er alla! Har lagt upp 2 veckors bilder på kattungarna.

Merry Christmasto you all! New 2 weeks pictures of the kittens is now up on their page.

2011-12-18 På Nobeldagens morgon födde Mercedes ett gäng kattungar! De har börjat öppna ögonen och försöker stå på sina vingliga ben. Har lagt ut bilder på dem under kattungar.

10 of December Mercedes gave birth a gang of kittens! They are starting to get there eyes opend and tries to stand up on there tiny legs. Pictures of them can you find below kittens.

2011-11-02 Mercedes är dräktig!!! Nu är det bara vänta och hoppas att allt går bra... Hon äter, sover och myser mest omkring här hemma. Om allt går som det ska så kommer de små i början av december. Håll koll på kattungesidan! Tusen tack syster för att jag fått låna killen!

2011-10-25 Har uppdaterat planerna lite. Om någon dag kan jag se om det blir några kattungar till vintern! Hoppas verkligen att Mercedes är dräktig!

2011-10-03 Sommaren har passerat och hösten är här. Alla träden lyser i vackra sprakande höstfärger och det är högt i tak ute när solen skiner!

Helgen som gått har DÄK haft sin utställning och jag ställde både Beata och Clas. De skötte sig som vanligt utmärkt, sov -slappade i buren och var lugna och fina på domarborden. De fick sina certifikat båda dagarna, så nu är Clas stängd och måste till Norge. Söndagen avslutades med att båda blev nominerade och var med i panelen, där fick de stryk men jag är jätte glad för att de kom dit i alla fall!

Nu blir det inga utställningar på ett tag då det är tänkt att det ska komma bebisar till vintern. Håll utkik på kattungesidan framöver!

2011-08-10Äntligen har jag semester! Tre härliga veckor av ledighet framför mig. Ska bara ta dagen som den kommer och njuta av att inte behöva bry sig om vad klockan är. Katterna tycker det är toppen med sovmorgon varje dag. Vi myser länge och mycket, dagar som idag med regn är en toppen dag tycker de för då blir det mycke tid i soffan... Har lagt ut några nya bilder på tjejerna.

 

Systers underbara hane Yves har varit på besök och Mercedes har haft date med honom och snart bör jag se om det blir något smått... Ska bli så spännade!

2011-07-09 Igår kväll körde jag ner Calle och Cornelia till Maria i Kista... De tyckte det var lite otäckt, men jag är säker på att om någon dag så rör de sig som att de bott där hela tiden! Maria är en toppen tjej med helt rätt inställning "Det är ingen panik, det får ta den tid det tar. De ska ju bo här resten av livet."  Jag är så glad att de båda flyttat hem till henne med tanke på att de är två försiktiga personligheter.

Nu är det bara Clas kvar från c-kullen och han kommer jag ställa lite och sedan får han ev flytta med någon kattunge i någon kommande kull.

2011-07-04 Har uppdaterat mina planer! Ska bli en spännande och intressant höst/vinter.... Jag är så tacksam, syster, Lina och Ing-Marie, att jag får låna era killar! De är underbara!

2011-06-19 Tiden springer iväg och i fredags fyllde Beata 1 år! Förra helgen var vi till Stockholm på utställning och hon blev Internationell Champion! Hon kommer ställas två utställningar till sedan är det tänkt att hon ska få smått till hösten/vintern. Jag tror jag har hittat den tilltänkte till henne. Håll koll på planer så får ni se när det blir bestämt!

2011-06-01 Då PRA, Progressiv Retinal Atrofi, finns inom de raser jag har så har jag testat mina tjejer. Deras resultat finns på deras respektive sidor. En katt som är bärare av PRA blir inte sjuk själv och får användas i avel om den paras med en katt som är negativ, fri-testad från PRA. Du får inte para en bärare med en annan bärare för då är risken stor att kattungarna blir sjuka och det slutar med att de blir blinda. Gå gärna in på denna länk om läs mer om vad PRA är. Maila, ring gärna om ni har frågor så ska jag försöka hjälpa er!

2011-04-26 Tiden springer iväg! Beata föll på målsnöret när det gäller Junior Winner... Hon föll på den sista BIS:en. Men jag är så stolt och nöjd med min lilla fröken! Hon slutade sin karriär som junior med att bli nominerad men ingen BIS. Dagen efter ställdes hon som vuxen och blev även då nominerad och fick stryk på utslagsröst! Nu i helgen var vi på påskutsällning i Nyköping och då BIS:ade hon, 2:a utställningen som vuxen! Jag kommer ställa henne några gånger till innan hon ska få bebisar. Ska bara hitta en passande kavaljer till henne.

 

Det har uppdagats att vi inom de raser jag har finns sjukdomen PRA. PRA gör att hornhinna förtvinar och katten blir blind. MEN det som krävs för att katten skall få sjukdomen är att föräldrarna antingen har sjukdomen eller att båda bär på anlaget. Jag har skickat iväg DNA till Australien för att kolla om mina flickor bär på anlaget eller inte. Fördelen med denna sjukdom är att man kan avla på en katt som bär på anlaget OM man parar den med en katt som inte bär. Det man får göra på de kattungar som föds där den ena föräldern bär, och som ska gå vidare i avel, är att man får DNA testa.

Jag har hanar på gång till både Mercedes och Bettan, men jag vill avvakta tjejernas resultat och hanarnas resultat innan jag säger något mer. Men kattungar planeras det för fullt! Bönan och Beata kommer att paras till hösten när jag hittat hanar till dem. Bönans kull kommer bli en korthårskull, men de andra kullarna kommer bli antingen långhår eller varianter (variant= korthårig katt som bär på långhårsanlag.) Håll koll på planerna!

2011-04-05 Är på besök i Mockfjärd och hjälper Gagnefs släktforskare med att uppdatera deras hemsida. Ska bli spännande att se hur det blir när det blir klart... =)

2011-03-09I helgen var Beata och jag på utställning i Gävle på Gestricas utställning. På lördagen tog hon sin fjärde BIS som ungdjur/junior! Om jag har tur och domarna är på min sida kan hon bli Junior Winner om hon får ett BIS till. Men det är inte lätt! Det finns sååå många snygga katter som hon kommer tävla emot och det skulle vara suveränt om hon tog det sista BIS:et. Men, jag törs inte tro på det själv... Hur det än nu går så kommer hon ALLTID att vara min vackraste Beata!

Bettan har varit på date så nu är det bara att vänta och se om det blir något smått...

2011-02-22 Bettan blev best i variant (BIV) i sin färg BAL b i hela Sverige!!! Dessutom kom hon och Mercedes på delad första plats som vuxen hona på årets katt i klubben! Beata blev bästa ungdjur/junior och Bettan kom två i samma klass. Vilka tjejer jag har...

2011-02-13Igår flyttade Cnut och Conrad till Rosie i Norrköping! Jag tror de kommer får det toppen bra där! De har fått ett JÄTTE stort klösträd att härja i! Nu är det bara Calle, Clas och Cornelia kvar som letar hem. De är helt underbara och vi får se vem som blir den lycklige köparen till dem!

2011-01-30 Nu har Benjamin flyttat. Han har som sin bror flyttat till Göteborg. Han ska vara sällskapsherre åt en rexhona. Jag tror att han kommer att få ett jätte bra liv hemma hos Eva och Calle!

2011-01-29 Vilken dag detta har varit! Min prinsessa Beata blev BIS idag på NERK's utställning i Örebro! Jag är så stolt över min lilla tjej. Hon var lugn i buren, sov eller låg och kikade på de som gick förbi med hakan på puffkanten. Uppe på domarbordet kurrade hon konstant och gosade med domarens penna. Hennes beteende påminde mig om min prins Diesel...

2011-01-22 Tiden går fort när man har mycket att göra... Eftersom jag fått en ny tjänst på jobbet har jag mycket att lära och det tar mycke energi. Men det är kul att lära nytt!

Här hemma börjar det röra sig på kattunge fronten. Som det ser ut idag ska Benjamin flytta till Göteborg! Han ska bli sällskapsherre till en Rex-hona. Beata är anmäld till lite olika utställningar under våren och fortsätter sin övning på det. Bettan tar lite paus och kanske ska följa med till Norge i maj på utställning.

2011-01-02 Jaha, då skriver vi 2011! Undrans hur många gånger man ska skriva fel? Har uppdaterat med lite nya bilder på kattungarna. Har fått julkort från Axelina och hon verkar ha det bra! Fått bilder från Berra som jag tänkte visa några hur han ser ut idag! Tack Marianne för bilderna!

Har börjat planera lite utställningar under våren med Beata. Hoppas hon kommer vara lika lugn på kommande utställningar som hon varit hittills.

2010-12-30 Det var ett tag sedan jag skrev och det har hänt en del! Jag fick behålla jobbet! Känns jätte skönt men samtidigt jobbigt då jag förlorar underbara kollegor som fick gå hem... Lite grumlad känsla...

Här hemma har jag fått mitt hem och katteria godkänt av länsstyrelsen! De var hit i somras på besök och nu har beslutet kommit och de anser att allt är helt enligt regelboken och med beröm godkänd!

Jag har även fått godkännt på steg två utbildningen på PawPeds och det känns jätte skönt! Det var nio jobbiga, lärorika och roliga veckor. Men Lina, utan dig hade jag inte rott det i land! Tusen tack för att du är min vän!

Kattungarna utvecklas till helt underbara personligheter och de är nu kastrerade hela högen, bara Beata kvar som fertil av dem. Bilder kommer, jag lovar! =)

2010-12-07 Var på utställning i helgen i Göteborg och ställde Bettan Beata och Clas. Alla tre skötte sig exemplariskt och fick fina bedömningar. Bettan blev champion på söndagen och Beata blev BIS! Hon förlorade på utslagsröst på lördagen men vann på söndagen!

Har lagt ut nya kort på kattungarna.

2010-12-01 Tog bort Alice igår... Det fanns inget mer att göra... samma anledning som Diesel och gener/DNA kan man inte göra något åt... hon var min första siames och hon kommer alltid finnas i mitt hjärta....

2010-11-24 Tiden bara springer iväg! Till helgen är det 1:a advent och Kattensdag.

Jag kommer var på Djurmagazinet i Falun på lördagen med ett gäng och i Borlänge på Djurmagazinet på söndagen med alla! Det fanns plats så så tar jag med mig och fyller två dubbelburar i Borlänge. Ska bli kul att visa upp vilka underbara katter det är jag har.

Nästa vecka åker jag ner till Göteborg på Ädelkattens utställning och tar Bettan, Beata och Clas med mig.  Ska bli kul att se vad domarna säger om dem. Jag åker ner tillsammans med Lina.

2010-11-14 Var på utställning i går och Beata blev Best in show! Hon skötte sig exemplariskt och bara kurrade. Bettan tog sitt första cert och domaren tyckte väldigt mycket om henne. Benjamin var med som sällskap och alla tre låg och myste i buren och tyckte det var en bra dag.

2010-11-07 Har inte skrivit på ett tag för det har varit lite mycket på jobbet... De har lagt om varsel på 8 heltider på jobbet och risken är stor att jag får sluta... Lite tungt är det ju... Men, än är det inte klart!

Katterna busar och härjar! De är ett helt underbart gäng och jag hoppas verkligen att dessa underbara små liv hittar nya hem snart. De som köper dessa guldklimpar får helt underbara soffkompisar och busvänner.

Har tagit lite kortpå dessa juveler när de är utslagna efter mrogones rejs. De är glada i den bleka höstsolen som värmer fint fortfarande och söker upp den så snart de får chansen.

2010-10-20 Har uppdaterat kattunge sidan. De växer så det knakar och det är ett gäng HELT underbara individer! De myser ihög i mitt knä på kvällarna och Clas ska mysa med fötterna så fort han bara kan. Han sätter sig på foten och håller om benet och myser. Conrad och Calle kommer springandes skrikande när jag kommer hem för de vill upp i famnen och kramas. Cornelia och Beata turas om att sitta på fläkten när jag lagar mat och Cnut bär/drar runt med skorna för han vill komma åt alla knutar... Rätt namn på honom! Benjamin är den lille filuren. Han är full i bus men gör det lite bakom ryggen. Han tittar på mig med stora ögon och ser helt frågande ut om det råkar hända något. Men han kommer direkt upp i soffan precis som de andra när jag sätter mig där.

Mammorna, Bönan och Mercedes,  kan tycka det blir lite mycket när de sätter fart allihop så då lockar de och försöker få alla små att komma och lägga sig och mysa. Men det vill inte vilddjuren! Bettan tycker det är toppen för hon har MÅNGA att busa med! Alice har visat upp en helt annan sida mot vad hon gjort med tidigare kullar. Hon tvättar, myser och busar med de små. Det är så skönt att se att hon gillar dem!

2010-10-03 Vilken vecka det har varit... Vi backar till förra helgen.

DÄK hade utställning här hemma i Boränge och jag ställde Bettan, Beata och Benjamin på lördagen. Berra skulle ha varit med men han fick vara hemma då han flyttade på måndagen. Bettan skötte sig som vanlig exemplariskt och hon var super i buren med de små. Hon blev nominerad men fick stryk där. Beata och Benjamin skötte sig jätte bra på domarbordet. Kristiina som dömde Beata tycket hon var en väldigt fin och lovande hona!

På måndags morgonen åkte Berra och jag med syster ner till Göteborg och hon släppte av oss hemma hos Marianne, Berras nya matte. Jag var lite nervös men Marianne visade sig vara en helt underbar person och jag är säker på att Berra kommer få det toppen bra där. Han kommer att kallas för Bill och han får snart en svart oriantalkille som sällskap som kallas för Bull. Och jag tror att dessa killar kommer leva upp till sina namn...

Tog tåget hem på tisdagen och möttes av glada vilddjur här hemma!

På torsdag hade vi invigningsfest på jobbet av vårt nyaste vindkraftverk och jag var inte hemma igen förens 22,30. Lite trött åkte jag till jobbet igen på fredags morgonen för att ta bussen till Leksand när jag slutade och var på Grease! Väldigt trevligt!

Lördags morgon och jag var på jobbet igen 8,30 för att jobba på invigningen av vindkraftsverket. Stod ute i isvindar och hälsade alla välkomna. Det gick bra då jag hade sällskap av min trevliga kollega Inga-Lill.

Nu är det söndag och jag är bara hemma och myser med katterna. Är tokförkyld men, men det är väl alla dessa dagar...

2010-09-19 Grattis på födelsedagen pappa! Det är en underbart vacker höstdag! Fint väder och högt i tak! Idag gott folk ska ni gå och rösta! Röstar du inte har du ingen rätt att klaga sen har jag fått lära mig. Det ligger något i det...

Jag har uppdaterat med en MASSA bilder! Både på kattungar och vuxna! Klicka runt och ta en kik på alla nya bilder!

2010-09-13 Vilken helg det har varit! Började med en lång bilresa ner til Moss, söder om Oslo. Strålade samman med Catharina ochTimo på vägen och vi åkte och checkade in i våra stugor. Lördag morgon åkte vi till hallen och köade en stund för att komma in. Väl inne och vid burarna började vi plocka upp och då går brandlarmet! Bara ta med sig Bettan och gå ut igen. Vi fick stå ute en stund och vänta men fick sedan komma tillbaka in och göra klart så katterna kom på plats. Dagen löpte på bra och Betan skötte sig exemplariskt som vanligt. Lugn och fin i buren och på domarbordet. Mammas Iggy vann en BIV på lördagen och det var jätte kul! Dagen tog slut och vi åkte tillbaka i regnet och hade en trevlig, mysig kväll tillsammans allihop, mamma, syster, Helen, Catharina, Timo och jag. Söndag morgon gick vi upp i tid så vi skulle hinna städa stugor och packa bilarna, men vi var effektivare än vad vi trodde om oss själva... Vi var klara 30 min innan vi behövde åka!

Domarna gjorde sina nomineringar och både Iggy och systers Jossan blev nominerade! Panelen började och först ut var Jossan. Domarna kände, klämde och tittade ingående på dem. Rösterna samlades ihop och vilket resultat! Jossan vann med röstrerna två- ett! Den andra som fick en röst var hennes kullbror Jamal! Grattis syster till två underbart vackra uppfödningar och Jossans Scandinavian Winner 2010! Tjohooo!

Vilken dag detta blev! Glädje tårarna rann för alla vackra katter och deras ägare! Grattis alla!

 

Efter allt detta var det dags att packa ihop och styra kosan hem mot Svedala igen. Lika lång väg tillbaka och vid 01,45 söndag morgon var jag och Bettan hemma igen. Men jag hade svårt att somna, kan inte riktigt fatta att Jossan vann... :-)

2010-09-05 Varit på Lugnet hela dagen på Ridsportens dag. Väldigt trevligt och bra väder hade vi!

Har lagt ut nya kort på vilddjuren, fattas bara på Clas som inte vill vara med på bild. Kommer bara han är stilla så pass att jag hinner ta kort.

2010-08-26 Fick bli gruppbilder på kattungarna denna gång... Ska försöka få hjälp med att ta enskilda kort på dem. Det är inte det lättaste att ta kort på kvicksilver...

2010-08-25 En vecka kvar på semestern... Vill vara hemma längre och busa, mysa med katterna. Kattungarna härjar nu fritt i hela lägenheten och de är mer vilda än tama! Benjamin som var en försiktig kille har nu blivit som sina syskon. Nyfikenheten tog överhanden... ;-) Kommer nya kort på dem så snart det går... På lördag åker jag till Gestricas utställning i Gävle med Bettan och mammas Iggy.

Beata har fått en egen sida under honor!

2010-08-16 Hemma igen efter helgens utställning i Järna. Bettan har skött sig exemplariskt både i buren och på domarbordet. Hon tog en BIV både lördag och söndag!!! Domarna tyckte hon var en fin tonårstjej som var väldigt lovande. De tyckte hon hade en gudomlig päls. Alice var med som sällskapsdam och låg och slappade i buren hela helgen.

Det var VÄLDIGT varmt och fuktigt i hallen på lördag så alla, både katter och människor, flöt runt. Det kändes som att man duschat och klätt sig utan att torkat sig torr först...

Har döpt C-kullen! Alla äter blötmat, knaprisar och gillar att dricka vatten! Man måste ju känna på det också ibland.

2010-08-11 Först veckan på semestern har gått. Vet inte vart den har tagit vägen... Har öppnat upp så att vilddjuren är i både vardagsrum och hall nu. De springer som små tokiga och tycker livet är underbart! Trion har lärt sig att ta sig ut på balkongen och de gillar att ligga i solen och sova. Mercedes små springer och busar med varandra så de slår nog snart knut på sig!

Tre vänninor var hit i kväll och tittade på de små och Bettan charmade dem som hon gör med alla. Hon litar blint på att du håller kolla på hennes kropp när hon ligger i ditt knä.

2010-08-05 Äntligen semester!!! Första semesterdagen och det är så skönt! Idag har syster varit här och hjälpt mig med färger och kön på c-kullen. Det ser ut att vara fyra killar och en tjej... Vi tog kort på alla och de kommer bara jag hunnit fixa till dem!

Berra är tingad! Han kommer flytta till en trevlig barnfamilj och få bo tillsammans med en skogis.

2010-07-28 Nu har jag skickat in anmälan till vår utställning i september! Ska ställa B-kullen samt Bettan. Tvåan har också fått namn och han får heta det han blivit kallad sen han började ta sig fram... S*Milliminas Berra.

2010-07-26 Har döpt Ettan och Trean till S*Milliminas Beata samt S*Milliminas Benjamin. Kan däremot inte bestäma mig för vad Tvåan ska heta... Mercedes bebisar busar, leker och härjar med varandra hela dagarna! Mammorna turas om att ligga inne hos dem i den mindre hagen.

2010-07-25 I fredags natt vann Mercedes... Jag ville ha hennes bebisar kvar inne i sovrummet men det ville inte hon. Hon bar in dem till Bönans hela tiden. Så när jag inte fick sova någe mer flyttade jag in henne, de små samt hagen i Bönans bebisars hage. Nu är det en liten hage i den stora och Mercedes är JÄTTE nöjd! Nu ligger hon och myser med de små och Bönan kommer in dit och hälsar på titt som tätt.

Idag har även Bönans trio varit in och snusat på de små, som inte är så små längre... De hoppar/klättrar ur och i som de vill. Alla 8 växer fint och de stora härjar runt som vildar! De smyger på varandra och Bettan gör riktiga glädje språng när de små hoppar på henne eller ska döda henne. Ser lite roligt ut när de små tar tag i ett ben på henne och ser jätte farliga ut!

2010-07-21 Mamma och pappa har varit hit en sväng idag och pappa hade kameran med. Han hjälpte mig att ta lite kort på de små. Den enda som satt snällt och stilla var Ettan. Hon "posar" nästan framför kameran. Men eftersom hon är svart är det VÄLDIGT svårt att få fina kort... Tusen tack pappa för att du hjälpe mig fota vilddjuren! Bilder på de små ligger under respektive sida.

Har nedräkning till semestern... 2 veckor kvar...

2010-07-18 Alla små växer så det knakar! Bönans små har fått en större hage i vardagsrummet och de har börjat äta knaprisar och dricker vatten. Ettan och Tvåan tycker det är jätte gott med köttfärs och grädde som är ihop rört till en simmig röra! Trean tycker det är lite otäckt kladdigt! Han föredrar mammas tutte eller knaprisar... De går på lådan toppen bra alla tre! När jag kommer hem och ropar hallå får jag svar från Bönans gäng som piper i kör och när jag kommer in till dem sitter de alldeles innanför och bara tittar efter mig. När jag sätter mig på golvet hos dem kommer Ettan och Tvåan krypande direkt, Trean är en lite mer försiktig kille som kommer efter en liten stund när han har suttit och tittat, studerat mig.

 

Mercedes knoddisar har alla fått ögon och kryper/vingel går runt i lådan och ska snart få en liten hage. Hon är en toppen mamma! Bryr sig inte ett dugg i att de andra busar och härjar, för ligger hon med de små och de tuttar, då ligger hon kvar tills de alla ätit klart och somnat! Först då går hon därifrån och in till Bönans små som hon busar med och tvättar lite, men mest bus.

 

Bettan tycker det är riktigt kul med trion för nu har hon ju tre stycken bus kompisar som hon kan leka med, försiktigt i alla fall... Om någon vecka är det fem till som hon kan härja med! Vågar knappt tänka tanken hur det blir när de kan vara i hela lägenheten...

Alice tycker denna omgång med små är helt ok. Hon sitter gärna på stolen vid deras hage och tittar ner på dem. Hon vill inte gå in i hagen, bara titta. När hon går in i sovrummet stannar hon och tittar in i Mercedes bolåda på de små och går sedan vidare.

2010-07-12 Nya bilder på bebisarna ligger ute. Bönans vildbusar är der svårt atta ta kort på själv när de antingen ska undersöka kameran, kolla in allt runt i kring eller undersöka filten de sitter på. Mercedes små är mindre, men vet inte om de är så mycket lättare.

Vet i alla fall vad jag ska spara till. En ny kamera som det blir lite bättre kort med....  Som inte tar hundra år på sig att ta... Ni får ta bilderna för vad de är...

2010-07-10 Mercedes bebisar blir en vecka idag och de har börjat ändra färg på näsor och öron! De har inte öppnat ögonen, men det kommer väl vilken dag som helst. Mercedes är en toppen mamma och ligger mer än gärna inne i bolådn och myser med dem. Hon kommer ut en sväng ur sovrummet, men går snabbt tillbaka när hon kollat läget hos de andra katterna och snuffsat på Bönans bebisar.

Bönans trio växer så det knakar! Har gjort en större hage åt dem och de struttar runt där inne och busar med varandra. Bettan tycker de är jätte roliga när de klättrar upp på henne när hon lagt sig inne i deras hage. Just nu ska hon vara med mig och skriva och det går inte så bra för hon vill helst skriva siffror...

 

Mamma och pappa har varit och åkt en del av Götakanal och då har hundarna, Lexie och Sally, bott nere i skogen med mormor. Jag och Alice åkte ner dit i fredagskväll och låg kvar tills igår. Alice tyckte det var toppen mysigt att få komma ner till stugan och gå ut i koppel. På lördagsmorgonen åkte jag hem för att kolla katterna och väga de små. Efter det åkte jag ner igen och var ner till sjön och badade för första gången i år! Det var lite kallt... 21 plus, men på ytan... Vad det var djupare ner vill jag nog inte veta.... Men det var skönt när man väl kommit i!

 

Sally ÄLSKAR att simma! Jag vet inte hur länge hon skulle simma runt om hon fick ligga i hur länge hon själv ville. Första vändan vi var ner på lördagen simmade hon runt konstant i en timme, gick bara upp när hon fick lov att kissa... Vet att mamma har varit ned med dem och då simmade hon två timmar i sträck! Hon har en flytväst på sig och det känns bara när hon simmar runt, runt...

Lexie tycker det är roligare att hoppa/dyka efter kottar från bryggan eller plaska runt lite vid strandkanten.

2010-07-07 Mercedes fick bebisar i söndags! Det började lite tokigt med att det var en tass som kom ut först. Med support på telefon fick vi, Mercedes och jag, ut den första och sen kom nummer två ploppande direkt efter. Totalt blev det fem små balineser som såg ljuset en underbart solig och varm julidag. Det ser ut att vara tre honor och två hanar, men jag är inte hundra... Det ligger bilder ute på lilla familjen under kattungar C-kullen.

Tack alla ni som hjälpte mig med support på tele! Tack syster, Catharina, Anki, Lisa, Pia och Sylla för att ni finns där för mig när det blir frågor och funderingar!

 

Dessa fem underverk kom på Alvas födelsedag... Hon skulle ha fyllt 10 i söndags. En går för att lämna plats åt en annan sägs det...

2010-06-30 Har fått fler bilder på de små från syster. Tackar! De ligger nu ute.

Jag har inte skrivit något om midsommarhelgen... Den var toppen! Vi var vid sommarstugan och det var toppen väder hela helgen. Kom en massa regn på midsommarnatten. Var så man vaknade av ljudet... Helen hade följt med syster upp från Göteborg och Ulrica packade ihop sina tre underbara barn och kom med husbilen. Vi umgicks och åt god mat. Sen åt vi lite till och fikade...

2010-06-28 Har lagt ut lite bilder på de små. Men det kommer fler bilder så snart jag får de som syster tog i helgen. Är ganska säkra på könen, men mönster på Tvåan får jag återkomma med. Det är jätte svårt att ta bra kort själv... Men skam den som ger sig!

2010-06-20 Bönan fick tre missungar i torsdags kväll! Hon födde lätt och snabbt. Tusen tack Lisaför att du fanns vid min sida! Jag är fortfarande osäker på deras kön, men jag hoppas att det är minst en hona då jag vill behålla från denna kombination. Återkommer med könen på dem. Men de är pigga och glada och Bönan är en toppen mamma!

2010-06-15 Jiippii! Jag har fått godkännt på PawPeds utbildningen jag har gått!!! Det har varit 6 roliga men lite jobbiga veckor. Men nu har jag fått det glada mailet från Ulrika Olsson att jag klarat mig! Om ni klickar på bannern som finns på första sidan kommer ni till PawPeds och kan läsa vad det är för utbildning jag gått. Jag har även ställt mig i kö för att gå G2.

Flickornas magar växer... Bönans har stannat upp och det är för att hon ska ha vilken dag som helst. Jag tror fortfarande att det bara blir en - två stycken. Men jag hoppas att allt går bra! Det är det viktigaste.  =)Mercedes har nog fler där inne... Hon är rund... Det visar sig i början av Juli hur många det är.

2010-06-07 I fredags fick jag lov att ta Alva till veterinären och ta bort henne...

Hennes njurar hade slutat fungera. De var som små hårda klumpar, som att glömma på en nöt. Det gick jätte fort, hon var lite trött på ögonen på torsdags morgonen och på kvällen var hon inte pigg. På fredag morgon vinglade hon och ville inte äta. Jag fick en akuttid 11,00 hos Maria. Hon sa att det gått väldigt fort för Alva hade fortfarande lyster i pälsen. Alva somnade kurrandes i min famn...

Jag får tillbaka hennes urna i midsommarveckan så det blir begravning till midsommar. Då ska hon få vila på samma ställe som Nils, Diesel och systers Pysen.

 

På fredags kvällen åkte jag, Bettan, mamma och Iggy till Örebro på utställning. Det var lite jobbigt med tanke på Alva, men jag visste ju att jag skulle få umgås med underbara människor som vet precis hur det känns att förlora en katt.

Bettan var lite snurrig i  buren på lördagsmorgonen, men det blev bra bara jag inte var vid buren. Då låg/satt hon i sin puff och tittade på alla som gick förbi. Hon är ju lite mammig... =) När hon sedan kom upp på domarbordet var hon precis som vanligt! Kolla in allt och mysa lite! Söndagen var hon ko-lugn i buren fast jag fanns i närheten. Även denna dag skötte hon sig exemplariskt på domarbordet!

Hon blev nominerad båda dagarna, men blev slagen i panel av jätte fina katter!

Att bo på hotell tyckte hon var mysigt. Hon hade ju mig HELT för sig själv! Hon visste inte riktigt hur nära hon kunde komma. Hon ålade runt mig hela tiden när jag låg i sängen och kurrade konstant...

Hon har ett helt underbart huvud, hon är så trygg i sig själv.

 

Här hemma växer magarna! Men jag tror inte det blir så många hos varken Bönan eller Mercedes. Men det viktigaste är att allt går bra med både mammor och bebisar! I skrivande stund är Bönan på dygn 54 och Mercedes på dygn 38... Det ska bli sååå spännande att se vad det är som kommer ut!

 

2010-05-23 Mercedes har rosa tuttisar! Tjoho! Mina första balineser på väg! Om allt går som det ska kommer de små v 27.

Igår var jag i Stockholm på en föreläsning av Ulrika Olsson i avel och selektion. En jätte bra och givande dag! Jag fick mig några tanketsällare. Var är jag på väg och var vill jag komma med mina katter? Har ställt mig dessa frågor tidigare, men nu fick jag lite mer att tänka till runt om...

Många frågor vändes ut och in. Var är vi uppfödare på väg? Vill vi ha snygga katter då hälsan kanske får strycka på foten eller vill vi ha friska katter där utseendet kanske får stryka på foten? Svåra frågor var det under dagen, men ack så viktiga... Det var en toppen dag, toppen föreläsare, bra väder, bra lokaler, god lunch och framför allt trevliga människor! Tusen tack CityCatClub och Siames Linjen som bjöd in till denna dag!

2010-05-16 Nu har ridklubben haft sin årliga stora tävling. I år började vi på torsdag morgon och avslutade nu på söndags eftemiddagen-kvällen. Det har varit fyra låååånga men roliga dagar! Jag har som vanligt suttit i domartornet och varit domarsekreterare. Har nog sett ett tusental språng av alla hästar som hoppat denna helg. Vi hade två otäcka omkullridningar, men det gick bra med både hästar och ryttare! Tack alla FaRS:are för denna helg!

 

Här hemma växer magen på Bönan och till helgen kan jag se om Mercedes är dräktig. Hoppas det! =) Alice har hittat en lekkompis i Bettan. Balkongdörren har nu varit öppen det senaste dygnet och de rejsar som små tokiga! Det var länge sedan jag såg Alice leka med någon annan. Hon har lekt själv mesta delen tidigare. Men nu hoppar och busar hon och Bettan! Inga tugglekar ännu, men det kommer nog snart. Tugglekar, det leker Mercedes och Bettan så det räcker...

 

Jag har äntligen fått stamtavla och transfer på Bettan så nu kan jag skicka in för att få hennes svenska stamtavla. Tack Sol, än en gång, för att jag fått köpa denna underbara katt av dig! Jag håller med din man, hon är en riktig mys misse... =) Har uppdaterat texten på Bettans sida.

2010-05-06 Har rättat på planer ang färgutfallet i parningen mellan Mercedes och Fester. Tack Malin för hjälpen!

2010-05-04 Bönan har rosa tuttisar!!! Så om allt går som vi hoppas så kommer det missungar slutet av v 24.

2010-05-03 Körde hem Fester till sig i helgen och passade på att hälsa på syster och tittade på hennes små bäbisar! Hur söta som helst. Man kan bli sittandes framför bolådan hur länge som helst och bara titta på de små när de rumlar runt. Nu är det bara att vänta och se om det blir någe smått här hemma till sommaren. Bönan har dygn 21 på onsdag... Jag hoppas och tror att även Mercedes är parad och det blir balines bäbisar i sommar! Tusen tack Malin för att jag fick låna Fester så länge!

Har uppdaterat lite under planer.

2010-04-20 Det var ett tag sedan jag skrev. Har börjat en PawPeds utbildning och är inne på vecka 2 nu och det är jätte roligt! Det tar lite tid men det är kul att få vädra katt-tankar med andra kattmänniskor. Denna vecka har jag jobbat med en MainCoon och en Sibir uppfödare. Hur kul som helst att höra deras tankar kring katt och uppfödning!

2010-04-11 Har kört Bönan till Spader så nu är det bara att vänta få se om det blir något... Ser framemot denna variant kombination. Det var tänkt att vi skulle göra den nästa år, men då Bönan fått livmoderinflammation hade jag inget annat val. Detta blir med största sannolikhet hennes tredje och sista kull. Mercedes har däremot inte visat något tecken på att hon vill börja löpa. Fester bor i köket och jag är där med han så mycket jag kan. Sitter på golvet och läser, städar skåp osv. Det är en riktigt mysig kille när man lärt känna honom. Han är en riktig gentleman, försynt och försiktig de första dagarna. Nu ligger han i fönstret och njuter i vår solen samtidigt som han tittar på fåglarna.

Var och hämtade hem Alice i torsdags. Hon sov det första dygnet och har nu fått träffa gänget igen. Det var som att hon aldrig varit borta. Den enda som det blev lite fräs när de träffades var Bettan och det är ju inte konstigt med tanke på att de aldrig träffats.

2010-04-07 Jag har firat påskhelgen i Göteborg med syster och Mercedes följde med ner i hopp om att hon skulle börja löpa. Det är tänkt att jag ska para henne med S*Vildbackens Fester. Men hon ville inte löpa så vi tog Fester med oss hem! Tusen tack Malin för att jag fick låna med honom hem! Nu väntar vi bara på att Mercedes ska börja löpa...

 

Alice kommer att komma hem igen för hon gillar inte familjelivet med små barn till 100%. Anette och Håkans barn är helt underbara tycker jag, men Alice håller inte med till hundra. Alice och Axelina bråkar och det är inte bra. Så nu letar jag efter ett nytt hem till Alice. Vet ni nog som vill ha en underbar kastrathona? Hon bör bli en ensamkatt i en familj där barnen går minst i mellanstadiet helst ett hem där barnen är utflugna och de kvar varande kan ägna all sin lediga tid till Alice.

 

2010-03-29Igår var jag ner till Töcksfors och mötte Sol som kom med min nya lilla tjej, BettyBoop av Karitzy. Bettan/Betty är en liten balines hona som även hon är choklad till färgen. Hon är en helt underbar mysande kurrmaskin! Hon vill ligga nära och gärna sova kind mot kind. Sol sa att det var en riktig mys misse jag fick med mig hem och det är det!

Hemresan gick jätte bra. Hon låg i puffen som hon hade i stora buren och sov. Hon brydde sig inte ett dugg i hundarna, Lexie och Sally, som var med. Vi hade hängt min stora tjocka filt över buren så hon kunde inte se dem, men hon hörde ju och kände lukten av dem. Hon sov i stort sett hela vägen hem, alla 35 mil... Känns jätte bra att hon var så lugn i bilen.

Tusen tackSol att jag fick köpa denna underbara katt av dig!

2010-03-25 Jag kan numer lägga till Diplomerad uppfödare på mina visitkort! Fick nyss besked om att jag klarat provet!

2010-03-21 Igår var jag och mamma ner till Örebro på prisutdelningen för årets katt hos SVERAK. När Diesel kom upp på storbildskärmen och jag skulle gå fram och hämta hans 3:e plats pokal och diplom kunde jag inte hålla tårarna borta... Han är så fin på det kortet Lars Cajander tog på honom när vi var till Norge. Det är den bilden som jag gillar mest på Diesel och därför var det den Sofia fick rita av. Nu ska jag sätta upp hans diplom med de andra han har tillsammans med den underbara teckningen. Ska ta ett kort på hans vägg när den är klar. Mamma hämtade Iggys 2:a plats pokal samt diplom. Systers Grazie fick också ett diplom, BIV-diplom fick hon!

Efter prisutdelningen var det middag med god mat och trevligt sällskap! Det var en trevlig kväll fast det blev många tårar då många ville kramas för Diesels bortgång... Tack alla för allt fint ni säger om min prins... det värmer...

2010-03-08 DÄK hade årsmöte i söndags och jag klev ur styrelsen. Bönan och Mercedes blev bästa hona resp ungdjur/junior kat 4 i DÄK. Jätte kul att få med sig två pokaler hem! Mammas Iggy blev bästa kastrat i hela klubben!

2010-03-05 Vardagen rullar på och våren är på väg! Märks på katterna att det ljusnar tidigare på morgonen för de börjar pladdra innan jag vaknat helt. I morse ville inte Mercedes att jag skulle gå upp för hon ville mysa. Hon är för söt när hon kommer smygandes upp i sängen med nästan stängda ögon och med en viskande röst kurrande/kvittrande fram till mig och sträcker ut sig så jag kan killa henne på magen. Då vill man inte gå upp... Men i morgon är det lördag så då kan vi mysa så länge hon vill!

2010-02-27 Har fått hälsningar från Östersund! Axelina har fått en ny kompis i huskatten Lexie! Bilder på dem kommer senare. Men jag har fått kort på Axelina och Alice! Här kan ni hitta två av dem. Det känns så bra i magen när Anette ringer och berättar hur det går med tjejerna i deras familj. Människor och djur har hittat varandra och Axelina har fått en jämn gammal kompis i Lexie som hon kan härja och mysa med. Men hon vill fortfarande gärna mysa med sina tvåbenta familjemedlemmar. Man kan se på bilden hur mycket hon gillar att vara i Hannas knä. Alice har fått en fårskinnsfäll uppe på bokhyllan och där har hon koll, som hon vill ha. Det har nu gått två veckor och allt verkar fungera toppen!

2010-02-20 Ny hemsida på G! Det mesta har kommit på plats men allt är inte helt klart, finjusteringar kvar. Jag fick lov att göra om så mycket så därför blev det en helt ny sida.

 

Om inget händer på SVERAKs Årets kattlista blir Diesel tredje kastrathane! Bönan och Mercedes blir bästa hona resp. bästa ungdjur/junior hos DÄK! Jätte kul!

 

Sofia, en vän, har ritat en helt underbar bild på Diesel! Jag har lagt in den under bilder saknade. Här är en länk till Sofias sida. Jag väntar med spänning tills nästa bild kommer...

2010-02-15 Nu har Alice och Axelina flyttat... Jag och mamma åkte upp till Östersund med dem i helgen.

De har flyttat hem till en underbar familj med 4 glada barn som älskar djur lika mycket som sina föräldrar. Jag var lite fundersam hur Axelina skulle reagera när hon träffade barnen för första gången men hon överraskade mig possitivt! Alice var jag inte så orolig för. Vi satte oss allihop på golvet och jag släppte ut katterna. De klev ut och gick runt bland oss och upp och ner i alla knän precis som att de inte gjort något annat! Mamma tog lite kort, här är ett axplock från första mötet. Barnen var jätte duktiga och lärde sig snabbt hur man skulle hålla, lyfta och klappa katterna. När det bara blev vi vuxna kvar uppe på kvällen efter att barnen lagt sig fick katterna komma ut och titta runt i huset. De gick runt med högt huvud och högburen svans! Natten fick de vara instängda med mig så jag visste att de sov och åt ordentligt och det gjorde de!

Morgonen efter ville de ut ur rummet och kolla in sitt nya hus. Tur för mamma i familjen att Alice var med för annars hade hon blivit utan katt. Äldsta dottern och Axelina fann varandra på en gång, jag tror att de kommer bli som ler och långhalm när de växer upp. De har fått en katt av var slag tror jag. En barnkatt och en för de vuxna! Alice är lite fundersam vad barn är för något, men hon kommer inse att det är bara små vuxna. Vi får ge henne lite tid bara, men jag är övertygad om att det kommer bli toppen!

När vi skulle åka hem och jag skulle säga hejdå till katterna höll Axelina på att bli nedbäddad i soffan av sin nyfunne vän. Båda såg ut att stor njuta av leken. Jag tror inte det dröjer länge innan de delar säng. Alice låg bredvid och tittade på när Axelina blev nedbäddad.

Det kändes jätte bra i magen när vi åkte ut från deras gård. Jag tror inte jag kunde hittat ett bättre hem åt dem.

2010-02-07 En vecka kvar innan Axelina och Alice flyttar. Alice får följa med som sällskapsdam och jag tror att de kommer får det jätte bra i sin nya familj. Har tagit lite kort på tjejerna och deras bilder ligger ute under respektive bild under bilder.

2010-01-31Igår var jag och mamma till Örebro på utställning med Alice, Bönan, Mercedes och Axelina. Vi åkte ner på fredags kvällen och sov en natt på Ibis. Jag tycker det känns bättre och schysstare mot Axelina än att hon ska slitas upp mitt i natten, åka bil länge och sedan på sin första utställning. Då tar jag en hotellnatt extra för att hon ska få en bättre start på sin ev. utställnings karriär.  Alice tyckte det var toppen att bo på hotell. Hon hittade en snygg, trevlig tjej inne på badrummet... Här är en bild på tjejerna som satt och pratade med varandra en bra stund.

Catharina, Timo, Linda och Bella kom också ner på fredagen. När vi installerat katterna på våra rum och sett till att de visste var mat, vatten och låda fanns gick vi ut och åt. Vi åt jätte god mat, men servicen var inte bra! Jag kan rekommendera dem för maten men inte servicen…

Väl på utställningen gick allt bra! Tjejerna skötte sig exemplariskt! De var lugna både i buren och på domarborden. Mercedes blev Champion! Både Bönan och Alice fick sina cert så nu är de stängda. Axelina fick Ex 1 och Karl Preiss tyckte hon hade fina längder på kropp, ben och svans och en ok profil. Alice blev bästa kastrat hona och fick en stor pappkasse med priser förutom två pokaler! Nöjda och glada åkte vi hemmåt med mina fina tjejer.

 

Jag vill säga tack till er alla jag fått mail från pga Diesels bortgång. Jag vet inte vilka ni alla är, men ni visste vem min prins Diesel var... När jag stod på scenen och tog emot Alice applåder kunde jag inte hålla tårarna tillbaka för denna stund var det bästa Diesel visste. Få bli upplyft på raka armar och en jublande publik som jublade bara åt honom. Nu fick Alice den stunden...

2010-01-19 Min Prins har fått somna in...

Efter att varit dålig länge och gått på stark antibiotika som inte bet på den fula inflammation han hade i munnen har han fått somna in. Jag var till Torkel, min veterinär, idag och tog nya prover efter att Diesel ätit en kur Antirobe, men proven var inte bra. Vi kom fram till att det inte finns något att göra samt att Diesel börjat maska ur på hela högersidan så Torkel tror att inflammationen gått in i käkbenet. Med detta faktum var vi överens om att Diesel ska få slippa ifrån lidandet. Djur har den förmånen att få slippa lida och jag har sagt det till Torkel att mina djur ska inte vara kvar om det inte finns något som garanterar dem från fortsatt lidande. Och nu fanns det inget mer vi kunde göra för Diesel. Han somnade kurrande i mina armar samtidigt som han höll en tass mot mig så han hade den kroppskontakt han ville ha...

Ses vi på någon utställning får ni gärna komma fram och prata med mig om min prins. Jag ser hellre att ni kommer fram och pratar/frågar än går och funderar. Jag kommer antagligen att börja gråta, men jag är bara människa och jag älskar mina djur...

2010-01-11 Om allt går både som jag vill och inte vill kommer det bli förändringar i familjen, både roliga och mindre roliga... Jag kommer därför få göra om lite på sidan så den kan bli lite konstig framöver. Hoppas ni har överseende med detta.
2010-01-10 Det har varit riktigt skönt att varit ledig denna vecka. Har myst med katterna och busat med Axelina. Har försökt ta lite kort på henne med det är inte lätt att göra på en liten fröken som inte vet vad gå eller stilla betyder... Men lyckades fånga några bilder idag när hon satt still en stund i klösträdet. Mitt i springet kan hon komma på att hon vill snutta på mamsen lite. Tvärstopp och mys med mysmotorn gående på hög volym. Bönan har ingen mjölk kvar, men det verkar inte bekomma Axelina något bara hon får vara liten och snutta... Hon har en bra längd på både ben och svans, kroppen är inte så dum den heller.

2010-01-06 Det är riktigt kallt ute! Det har varit -20 och kallare nu i några dagar och de säger att det ska vara så ett tag till. Mamma och pappa hade -33 i går morse. Då vill man inte gå ut!

Axelina växer så det knakar och hon busar runt med de andra katterna. Jag har varit ner till Catharina och Timo, S*Nova Star, och tittat på deras senaste kull. Jämna och fina alla tre. Tre vildjur som gärna var med och busade var man än var och vad man än gjorde.

2009-12-31Gott Nytt År!

Jag har fått lov att jobba några timmar idag, men nu är jag ledig! Ska bli så skönt att vara hemma och mysa med katterna och slappa i 1,5 vecka. Det märks på Axelina att hon avgudar Mercedes och vill göra allt som hon gör. När Mercedes kryper in under en filt eller täcke vill hon ha huvudet utanför, nu gör Axelina det samma! Lika när Mercedes  vill "åka fot" när jag är i köket. Det blir lite svårt att gå med två stycken som vill åka runt på fötterna... Men de är hur mysiga som helst!

2009-12-25 God Jul på er alla!  

Jag åkte till Mockfjärd den 23:e på kvällen och hade lilla julafton med mina kusiner på pappas sida. Vi åt Tacos precis som vanligt och spelade julklappsspelet. Hade jätte trevligt och skrattade gott. Var hem till katterna på förmiddagen den 24:e och myste med dem till eftermiddagen när jag åkte tillbaka till Mockfjärd för att fira jul med mamma, pappa, mormor och gammel faster. Nu tror jag vi har ätit 24 timmar! Det känns som så i alla fall. Ska bli skönt att vara hemma i helgen och bara umgås med katterna. Åker, om vädret tillåter, till Ockelbo någon dag och hälsar på farmors syster och hennes man.

Det har ramlat in fler julkort! Tack alla!

2009-12-22 Julkorten börjar ramla in och jag ska försöka tillverka ett själv... De jag fått har jag samlat här.

2009-12-19 Det är kallt! I natt när jag kom hem var det -20 och nu på morgonen var det -17. Skönt att vara inne, det är jätte fint ute! Vitt av den snö som kommit, blå himmel, solen orkar nästan inte upp pga kylan.

Mamma och pappa har varit förbi en sväng och pappa tog lite kort. Det är mer fart på denna tjej mot den förra kullen. Hon sover mindre och jag tror inte hon vet hur man gör när man går... Hon travar eller galopperar/springer hela tiden! Idag låg hela högen och sov, jag låg på soffan och läste och Axelina sprang runt med en leksak i munnen och busade... Mercedes är tokig i fötter, hon älskar att ligga på fötterna och mysa med dem och busa! Här har pappa tagit kort på henne när hon ska döda hans fot.

2009-12-16 Diesel och Alice mammor behöver ett nytt hem... Klicka in er på syster sida och läs mer. Vet du någon som kan hjälpa henne att hitta nytt hem till dessa underbara katter? Hör av er!

2009-12-13 Lucia morgonen bjuder på sol! Den varan har vi inte sett på länge... Har tagit kort på katterna som kollar hur många man får plats i en puff. Tror att de kanske kan klämma ner en till. Eller vad tror ni? Här är bilden.

Vi har haft en praktikant på jobbet som gör de vackraste teckningar jag någonsin sett! Har gett henne en bild på Diesel som hon kommer att rita av. Återkommer med den när jag får den, här är adressen till hennes hemsida.

2009-12-10 Bönan har blivit farmor! Hamlet, S*Mockfjärdingens Handsome Hunter, har fått fem bebisar med sin Ophelia, S*Sandvretens Unique. De har fått tre siameser och två orientaler. Han verkar vara lika bra pappa som Bönan är mamma. Han pysslar med de små och hjälpte till vid förlossningen med att ta hinnor på två av dem när Ophelia var upptagen med annat. Alltid kul att får höra hur det går med de små som vuxit upp här! Förhoppningsvis får jag lite bilder fram över.

Här hemma är det full fart. Vi hade styrelse möte här i veckan och Axelina var med och alla pysslade med henne, men sen somnade hon innanför Kias tröja. Axelina fann sig snabbt i att alla ville se, känna och klämma på henne. En gång pep hon till och då kom mamsen och Mercedes farande direkt och började titta runt var hon var. "Som två pantrar på jakt" var kommentaren på dem när de började granska alla som satt i vardagsrummet.

2009-12-05 Igår kväll bestämde sig Axelina att hon skulle ut i hallen. Sagt och gjort. Jag tog bort skilje väggen och nu kan hon vara i sovrummet och hallen. Hon och Mercedes har härjat som vildar i natt. De började i badrummet, genom hallen sladdade runt hörnet in i sovrummet och landade på mig i sängen! Diesel tycker det är lite jobbigt att Axelina kan komma ut i hallen, då kan han inte ha samma kolla på henne som när hon bara var i sovrummet. Han är helt underbar med henne! Hon får göra nästan vad hon vill med honom. Han är så snäll men om hon gör något som hon inte får tillrättarvisar han henne vänligt men bestämt.

Pappa har varit här och vi har försökt tagit lite kort. Det är som sagt, svårt på svartkatt. Det blir ju inte bättre av att det är skumt ute så man måste ta med blixt det blir lätt fula skuggor. Men jag tycker pappa fick till det i alla fall!

Hela familjen har varit med i Pia Perssons blogg, den 4/12 ,på Falu Kurirens hemsida. Kul!

2009-11-30 I helgen var vi till Stockholm på BIRKAs utställning. Första utställningen för Mercedes som vuxen. Hon tyckte det var lite otäckt på lördagen, men hon fick sitt cert och sedan fick hon ligga i sin bur och slappa. Söndagen var hon sig lik igen och hon fick sitt cert även då. Nu satsar vi på att hon blir champion i Örebro 30/1-10! Vi bodde i husvagn hos Catharina och Timo. Mercedes tycker det är mysigt att få ha matte alldeles för sig själv, hon vet inte riktigt hur hon ska kunna mysa mest med mig.

2009-11-25 Har försökt tagit lite kort på Axelina, men det är inte det lättaste... Hon äter nu torrfoder och tycker vatten är gott att dricka, men godast att äta är antingen fiskbullar eller köttfärs utrört i grädde. Det är smaskens!

2009-11-22 Igår var jag och mamma ut i skogen och plockade 5 liter trattkantareller! Undrans när man kommer plocka svamp helgen före 1:a advent igen... Första dagen det var sol på jag vet inte hur länge och då passade vi på att åka ut i skogen. På kvällen hade vi höstfest på jobbet och det var kul att täffa alla kollegor "privat". God mat och jätte bra underhållning.

Har bestämt att Liten ska heta Axelina! Idag gjorde jag hennes hage större, nu är den halva sovrummet. Hon rejsar runt på mattan jag lagt in och busar hej vilt med Mercedes.

2009-11-18 Igår kväll lyckades lilla fröken ta sig ur hagen och ut i hallen två gånger. Om det var för egen maskin eller hjälp från mamsen ska jag låta vara osagt. Nu har hagen blivit större samt högre staket! Idag har hon fått smaka på fiskbullar mosat i KMR och det var jätte gott! Hon fick två små smak på mitt finger och sedan åt hon själv från tallriken. Bilder från turen i hallen finns här.

Har uppdaterat Kattungesidan och gjort om lite. Tack för alla tips, systeryster!

2009-11-16 Ytterligare en vecka gått och Liten har fått en liten hage utanför garderoben. Nu kan hon gå ut och in som hon vill och jag tror Mercedes tycker det är roligast av alla! Nu kan ju hon smyga på Liten och hoppa ner och busa med henne! Pappa har varit här och tagit lite kort. Jag är JÄTTE glad att han kommer ner och tar kort med sin "braiga" kamera! Tusen tack pappa!

Igår, söndag, fick vi besök av ett gäng underbara tjejer som jag har haft på ULK-kurs under 2008-2009. Det är ett helt underbart gäng tjejer som sprider glädje och skratt runt sig. Jag blev rörd av Melinas ord när hon sa att om hon mådde dåligt och kände sig nere tänkte hon på mig och då blev hon glad och peppad igen. Tack för de orden, Melina, de värmde...

Tjejerna satt i en ring runt sängen och katterna höll hov. Liten spankulerade runt och gick från den ena till den andra, Bönan tuggade på deras långa hår... (Kan vara en pik till mattes korta.) Diesel, Divan, gick rakt över sängen och visade hur lång han är och vilka långa ben han har genom att sträcka sig medans han gick över sängen. Tjejerna var ju inte sena att haka på och tala om hur fin han är! Mercedes fick lov att visa att man kan leka tugglekar med Liten... Det är så skönt att Bönan är så avslappnad fast det ramlade in 8-10 främmande människor som tar och klappar på hennes bäbis. Skönast var nog Litens beteende, hon brydde sig inte ett dugg om att de tog i henne. Tusen tack för att ni kom! Ni är hjärtligt välkomna åter!

2009-11-10 Lagt ut några till bilder på Liten. Hon struttar runt i garderoben och protesterar ljudligt när de andra lämnar henne ensam. Skulle tro att till helgen blir det liten hage och utforskning utanför garderoben. Hon har varit med upp i sängen och det var jätte kul att kunna knata omkring på stor yta. Mercedes tycker hon är så mysig så hon vet inte hur hon ska förhålla sig till den lilla. Ska hon mysa, pussa eller leka!?!? Allt på en gång om hon själv får bestämma. Mercedes ligger nästan mer i garderoben med Liten än vad Bönan gör. Det bådar gott till våren/sommaren när hon ska få smått själv!

2009-11-08 Hade en Ungdomsledarkurs igår hela dagen. Det är alltid så kul att träffas dessa engagerade ungdomar som vill utbilda sig till ungdomsledare. I går var det ett härligt gäng på 20 tjejer i blandad ålder som har hela världen framför sig! Vi pratade om drömmar och kom fram till att många av oss hade samma resmål som drömresa. Kanske göra en grupp resa? :-)

Har lagt till en bild på Liten som har fler som vill mysa i garderoben. Det är svårt att ta kort på något litet och svart som inte vill vara still... Pappa var här och tog kort igår på 2 veckors dagen, de kommer snart. Är nu säker på att det är en liten tjej. Återkommer med namn när jag ser vilken krabat det är och vilket namn som passar.

2009-11-05 Diesel älskar de små, som kommer till oss allt för sällan tycker han. Här är en bild på den lilla familjen som myser tillsammans. Diesel har lagt sin panna mot bäbis som ligger och äter. Jag är fortfarande osäker på könet, men det är en pigg krabat som har börjat utforska garderoben och blir riktigt arg när den ramlar omkull. Den går på skakiga ben så det ser ut som om den har parkinson. ;-)

2009-10-25 I fredags fick Bönan en liten!!! Återkommer med kön på den lilla, ibland är det en han och nästa en hon... Men i skrivande stund är det en hon.

Har precis fått veta att Inger o Sandras Kosmha samt Camillas Lomond blivit WW!!!!! Grattis till er för era fina katter!

2009-10-19 Jag och Mercedes har "barn" säkrat sängen så inga kattungar, eller kattmammor, kommer in under den. Vi har även gjort klart garderoben med filtar och skiva i framkant så de små inte kan ramla ut. Mercedes har provat att hoppa in och ut ur garderoben flera gånger så nu vet vi att skivan är lagom hög... Hon har varit med och fixat och hon har bubblat och pratat mest hela tiden. Bönan har kommit och tittat till ibland, men hon inspekterade ordentligt först när vi var klara. Jag tror att hon kommer att välja garderoben när det väl blir dags, men bolådan är klar den med så hon väljer själv.

Mormor fyller 85 idag och hon hade öppethus igår så vi var där och firade henne. Det skulle vara kul om de små kom idag på hennes födelsedag, men jag tror inte att de gör det, det verkar inte så på Bönan.

2009-10-06 Bönans mage växer. Hade besök av en bekant som har fött upp många MCO-kullar och han trodde att det var fyra små där inne. Jag tror på udda antal för ibland är hon lite ojämn. Det visar sig om två veckor! Kul med små igen ska det i alla fall bli. Har lagt till en länk under kattungar.

2009-09-30 Bönans nedkomst närmar sig och hon hoppade gladeligen in i linneskåpet här om dagen och började bädda... Har lånat hem en bolåda som hon inte visar någe intresse av alls. Men jag tänkte bädda i den och göra i ordning garderoben så får vi se var vi hamnar. Misstänker att det blir garderoben även denna gång när alla små är ute. Men det skulle vara bra om förlossningen var i bolådan, det blir lite lättare för barnmorskan om förlossningen inte är i garderoben... Jag tror inte att det blir en lika stor kull nu som sist för hon har inte gått upp lika mycket i vikt. Men det visar sig och det viktigaste är att allt går bra och att både mamma och små mår bra! 

Har varit och inköpt fler handdukar till förlossningen samt en till yllefilt att ha som madrass. Nu är det bara att vänta... Hon har en helt underbar glans i pälsen så bra verkar hon då må! Diesel finns hela tiden i hennes närhet och det är lika som sist. De är så söta när de ligger och "sover sked" med varandra. Om Diesel ligger i soffan hos mig smyger Bönan dit och lägger sig framför honom så han blir att hålla om henne. Tvärt om om hon redan ligger ner och Diesel kommer så smyger han ner bakom henne. Ska försöka ta kort på dem, men kameran är ju alltid på fel ställe. Och reser jag mig för att hämta den ska Bönan med och kolla om jag går ut i köket för då kan det ju bli mat...

2009-09-27 Hemkommen efter en hel helg på Romme travbana. Helgen har gått bra, jag ställde Diesel, Mercedes och Alice på lördagen. Alla tre skötte sig utmärkt och Alice fick beröm för sitt temperament! Hon spann hela tiden och trampade i luften när Michael Edström höll henne framför publiken. Mercedes har börjat löpa för första gången och hon betedde sig därefter... Men det gick bra. Diesel blev BIS och han fick visa upp sig inför sin hemmapublik som tjoade och visslade åt honom när han visades upp i panelen. Jag kunde riktigt känna hur han spann, det vibrerade i hela kroppen när publiken applåderade åt honom! Tack alla ni underbara människor som förgyllde Diesels dag! Jag ställde ingen på söndagen, då jobbade jag i sekretariatet hela dagen. Mammas Iggy BIS:ade på söndagen. Grattis!

Nu ska det bli skönt att vara ledig i morgon för det har inte blivit många timmars sömn och långa dagar under helgen. Fröken Opera kommer nog sjunga några dagar/nätter till...

2009-09-21 del II Fick ett mail från Jenny Frölén, Cupcakes, där hon skickat med ett super läckert kort på Mercedes! Tack för kortet! Det finns under Mercedes bilder.

2009-09-21 Nu var det väldigt länge sedan jag skrev... Vi backar till förra helgen, lördag kväll. Jag hade tagit upp en fläskfilé som jag stod och skar ren, telefonen ringer och jag går in i vardagsrummet och svarar. Hör något oväsen från köket och kommer ut i hallen där jag möts av Bönan som kommer släpandes på fläskfilén och Diesel och Mercedes tjoandes bredvid! Hon hade lite svårt att gå med en hel filé släpandes mellan frambenen och in under magen. Tyvärr fann jag mig inte så jag tog tyvärr inget kort!

Denna helg åkte jag, mamma, mormor, morfars syster Stina, Mercedes och Iggy till Nyköping på SW! Syster och Helen kom upp från Göteborg och de hade Grazie med sig. Helgen har varit toppen! Det är så kul att träffa alla människor igen som man inte träffat på länge, bla Bönans uppfödare. Mercedes fick en fin bedömning och hon skötte sig utmärkt på domarbordet. Systers Grazie blev nominerad! Grattis till det! Mercedes är tydligen väldigt maskulin för hon blev framplockad av assistenten när hon skulle hämta en röd, fertil siames hane... Det blev lite fel...

Men hon har skött sig toppen under helgen nu när hon åkte ensam för första gången på utställning. Hon tyckte det var mysigt att bo på hotell, men hon uppskattade inte mammas snarkningar. Mamma lyckades få till en jätte snarkning, då går Mercedes över nattduksbordet, fram till mamma stannar ca 1 dm från henne och sjunger en låååååång sång för henne. Men när mamma fortsätter att snarka suckar hon bara och kommer tillbaka och lägger sig hos mig.

På vägen hem lyckas vi missa en avfart så vi tog vägen över Stockholm... några mil längre blev det ju... Men tanterna tyckte det var toppen för de fick ju se Globen!

2009-09-03 Bönan har stopplysen till tuttar!!! Och hon har gått upp i vikt! Om allt går som önskat kommer det kattungar under v 43.
2009-08-30 Har lagt ut nya kort på Mercedes under hennes bilder. En bild säger mer än tusen ord...

2009-08-29 Hemkommen efter att ha haft en kurs för nya utställare. Kul att träffa nya utställare som all härlighet framför sig! De var 11st som var med och de flesta av dem ska vara med på vår utställning. Det ska bli skoj att träffa dem ute på utställningar framöver!

Har tagit lite kort på balkongen och lagt dem under den nya Blandat som finns under bilder. Här kommer det bilder som inte passar in under någon annan...

2009-08-26 Har uppdaterat Diesel, Mercedes och Bönans sidor med lite resultat.

Idag var jag och köpte en ny vagn! Jula, 169:- och sen tog jag hem de sprayfärger pappa hade i garaget. Vad sägs om svart vagn dekorerad med vit, silver och guld? Om det blir uppehåll på söndag ska den fixas så den känns igen!

2009-08-24 I helgen var jag, Diesel och Mercedes till Stockholm på CCCs utställning! Diesel blev NOM båda dagarna och fick stryk båda dagarna, men det var väntat för den katt som BIS:ade är fin! Mercedes fick bra bedömningar båda dagarna och hon fick stryk av sin kullbror inför nomineringen. Men det känns helt ok med tanke på att "Musse" har en helhet och han är ju en hane som hunnit längre. Både Diesel och Mercedes skötte sig bra. Diesel fick åka runt på min arm före sin bedömning så han vaknade och innan nominering så han inte somnade om... Det var en kille som tog kort på "den coolaste katten" han sett. "Han ser ut som en diva." Jag hade Yan Roca Folch på söndagen och jag tyckte han var en bra domare för han såg HELA katten! Hoppas att han fortsätter så då detta var hans andra utställning där han dömde Kat IV. Han hade bra hand med katterna också.

Jag jobbade i sekretariatet och det var kul. Helgen har varit bra men jobbig. I morse när jag skulle till veterinären för att ge Mercedes andra rabiesspruta upptäckte jag att jag inte hade min vagn i bilen. Jag ringde till Catharina för att höra om de fått den med hem till sig men det hade de inte. Någon har snott min vagn!!! Den stod vid våra burar och någon har gått förbi och tagit den med sig! Hur fräck får man bli!?!?!?! Suck...Min "braiga" vagn... Det blir att åka till "Clas-i-sjön" och köpa en ny...

2009-08-17 Hämtade hem Bönan idag och hoppas att det tagit! Tack Jill för att Bönan har fått haft date med Flipp! Har lagt ut bild på honom under planer.

2009-08-16 Har varit i sommarstugan några dagar och njutit av solen. Har bara slappat och tyckt livet varit underbart och tittat på katterna som varit helvilda i sin rastgård. Tagit lite kort och uppdaterat katternas sidor samt under bilder. Diesel hade ingen lust att vara med, men har lagt in en ny bild på honom som Pia Hårdén tog när han blev DSM. Alva var på råttjakt alla dagar så henne såg man inte sett röken av förens till kvällen!

Körde Bönan på parning igår... Se mer under kattungar/planer...

2009-08-11 Det finns fortfarande platser kvar på vår utställning och vi har förlängt anmälningstiden till den 31/8.

Om ni vill läsa om Honey, eller Majken som hon kallas nu, kan ni gå in på hennes och Ibsens blogg, http://minaorientaler.blogspot.com/ och läsa om hur de har det i sitt nya hem.

2009-08-10 Diesel kan numer titulera sig med DSM! Han tog titeln i lördags på Fräsets utställning. Dagen började med att Bönan blev Champion och den avslutades med att både Diesel och Mercedes var i panel. På söndagen var Diesel och Bönan i panel och Diesel BIS:ade även på söndagen, han tog sitt 13 BIS som vuxen! Tusen tack Lena Söderstedt, Nenya's, för att du visar katterna så bra i panelen!

Vi bodde hemma hos Catharina och Timo i deras husvagn och katterna tyckte det var kul att campa. Mercedes upptäckte snabbt att hon kunde ta sig in under "sofforna" i husvagnen och det var hur kul som helst! Diesel stackaren fick vara den som fick ta emot Mercedes överskottsenergi när vi kom tillbaka efter utställningen. Hon gick efter honom och nafsade honom i hasorna för hon ville ha fart på honom...

Har kompletterat Diesel och Bönans namn med deras nya titlar...

2009-08-03 I lördags åkte vi ner till stugan, jag, katterna och Lexie, mamma o pappas hund. Vi har bara njutit av solen och hade en toppen dag igår. I morse var det mulet när vi vaknade så jag bestämde mig för att åka hem idag i stället. Men vid lunch var det blå fin himmel och ändrade planer igen! Går in och plockar ihop lite när jag hör något på taket. Går ut i kattgården och får se Bönan på taket! Utanför gården! Där knatar hon omkring och ser jätte glad ut! Får fram en stege och börjar locka på henne, men inte! Hon tyckte det var så kul att gå balansgång på ribborna och strutta runt på taket! Men när hon ger sig upp i tallen blir jag nervös! Det är bara sten under trädet och ramlar hon ner där går det illa... När hon kommit ca fyra meter upp i trädet vänder hon och börjar komma nedåt igen. Sen tappar hon balansen och hänger i en gren bara i framtassarna men då når jag henne och får tag i ryggskinnet och får ner henne. Under denna panik stund har jag mamma i luren och hon får peppa mig och hålla nerverna på rätt sida av skinnet. När hon sedan ringer upp pappa och berättar allt blir hans svar: "Vår fina kattgård är för normala katter och inte klättrande orientaler..." Bönan hade hoppat från en vägghylla upp på dörrkanten och pressat sig mellan hängrännan och nättaket och upp på taket. Men när hon väl var inne satt jag dit fler fästen mellan tak och nättak. Nu kommer hon förhoppningsvis inte ut där igen. Efter denna tur fick jag nog och packade ihop och åkte hem.

När jag varit hem med Lexie till Mockfjärd stannade jag till hos Micke & Moncia, S*Angel Spirit, och tittade på deras 8 v Main Coon bebisar. Så fina och vilka underbart runda bebismagar de hade! Jag brukar länka till mina vänners sidor när jag skriver om dem, men Micke sa att jag inte skulle det för de har haft strul och någon har hackat sig in på deras sida så alla som går in på den får en dator full med virus! Men jag kan säga att dessa små trollungar och framför allt honan föll mig i smaken...

2009-07-31 Äntligen semester! Det ska bli så skönt att inte bli väckt av klockan på måndag morgon! Har fyra lediga veckor framför mig och ska bara njuta och "bara vara". Kommer åka på två utställningar under semestern, Fräset och CCC är inplanerat. Sen kommer nog en hel del av tiden gå till att fixa till inför vår utställning, i skrivande stund finns det platser kvar båda dagarna.

Håller på att lägga till utställnings info under kattungefliken, inte klart men på G!

2009-07-27 Idag öppnar anmälningstiden för vår utställning i september! Det har redan ramlat in ca 45 anmälningar till söndagen som är "min" dag. Får se hur många det blir!

Nu har jag fyra arbetsdagar kvar till semestern och det ska bli så skönt med fyra veckors ledighet. Idag när jag kom hem såg jag att Diesel hade härjat med någon av tjejerna för han saknar hår på en fläck på huvudet, alldeles där masken slutar, på det ljusa... Det är som tur var inget sår, bara lite hår borta. Misstänker att det är Mercedes för de leker väldigt hårdhänt med varandra! Klippte klorna på båda två för säkerhets skull.

2009-07-23 I helgen tror jag en av mina kattvänner, Marie Jakobsson, S*Mija's, var med om alla kattägares mardröm... Deras älskade Baylie kom lös på utställningsparkeringen och försvann! Vilken panik jag skulle få om någon av mina ögonstenar kom lös! Marie och Ingemar har bott kvar på parkeringen i husvagnen och i går kväll fick de tillbaka sin Baylie! När jag såg det på deras hemsida att hon var "hemma" igen hade jag svårt att hålla tårarna borta av den lättnad att allt gått bra. Mina kollegor tittade lite konstigt på mig när jag kommer ut till dem och ögonen är fulla av tårar. "Har du haft någon dum kund?" var deras fundering. Nej, svarade jag. Baylie är tillbaka! Snacka om att bli idiotstämplad innan jag hann förklara vem Baylie är...

2009-07-19 I går var jag på Dragracing och tittade på Moramyran , Maria Öhlin! Hur kul som helst! Hon hade en reaktionstid på 3 hundradelar i starten!!! Hur i hela ... hinner hon?!?! Tyvärr ville inte motorn vara med hela vägen idag så hon kunde inte starta i "kvartsfinalen", om det nu heter lika i racingsport vet jag inte... Men det var en rolig eftermiddag/kväll ute på Dala Airport! Sen fick jag träffa hennes lilla Leo, ca 3 mån. Jätte söt! Han var inte sådär super förtjust i sina hörselkåpor som han fick lov att ha på sig, men det gick bra! Han är väl van...

Idag har Bönan och jag städat badrummet... Hon ska vara med och titta att allt blir ordentligt gjort. Göra rent golvbrunnen är nog det mest spännande av allt! Då får jag ha koll på henne hela tiden för helst vill hon hoppa ner och kolla var vattnet tar vägen. Jag brukar alltid avsluta det hela med att ta duschen och duscha av allt och skura golvet med hjälp av duschen. (Badrummet är helt klätt i kakel och klinkers så "blötläggning" fungerar bra!) Tro inte att hon ska gå ut fast duschen sätts igång och jag har vatten överallt... Nej då, hon håller sig bakom mina ben för där vet hon att jag inte sprutar! Att det sen kommer vatten rinnande på golvet berör henne inte, hon står kvar i vattnet och tittar på det jag gör. När jag sen tar fram en stor skrapa för att ha ihop allt vatten ska hon vara med och "klappa" på skrapan och vattnet framför den. Det är lite pyssligt att ha städhjälp, men så länge hon vill hjälpa till får hon gärna göra det! Mercedes kommer smygandes bara duschen stängs av, då kan hon komma in fast det är vatten på golvet. De andra håller sig på behörigt avstånd!

2009-07-12 Nu har det regnat nästa konstant i en vecka... Under onsdags dygnet kom det 85,5 mm här i Borlänge. Halva stan höll nog på att flyta bort! Vilken kontrast mot förra veckans värme!

I torsdags var Mercedes och fick sin första rabiesspruta. Vi siktar på att åka med Catharina och Timo mfl till Åbo i mars på utställning. Har hört så mycket gott om den och att det ska vara många kategori fyra katter med! Ska bli kul att se lite andra katter mot de vanliga som man ser här hemma. Har lagt till planer under kattungefliken.

2009-07-06 I helgen var jag och mamma till Forshaga på utställning. Jag hade Diesel och Mercedes med mig och mamma hade sin Iggy med. Katterna skötte sig som vanligt utmärkt! Det var tokvarmt i lokalen på lördagen, det var så varmt att det droppade kondensvatten från kallvattenrören inne på toaletten... Vi hade tre katter med oss och alla tre var i panel på lördagen! Iggy tog BIS:en och det var helt rätt. Merceds tyckte det var lite otäckt att sitta alldeles ensam framför en hel massa människor så hon gömde sig under puffen, bara hennes nos syntes... På söndagen var båda killarna i panel och Iggy tog sitt 6:e BIS för i år! Grattis!

Det var som vanligt bra utställningar. Det har blivit en tradition att åka på VÄK's utställningar. Detta var 5:e året i rad vi var där och vi kommer att åka nästa år igen! 

2009-06-28 Hemkommen från Uppsalas utställning. Bönan har skött sig jättebra under helgen! Hon fick cert båda dagarna och fina bedömningar. Hon var duktig på domarbordet och hon sov/vilade i buren med Diesel. Känns skönt med tanke på att hon bara var ställd två gånger innan helgens bravader. Diesel blev NOM idag så han fick visa upp sig inför publiken, det blev ingen BIS men jag är nöjd. Det är underbart att se honom visa upp sig för publiken och se hur han njuter av att alla tittar på honom!

Eftersom Mercedes fortfarande har karens efter Strömsholms resan fick hon vara hemma med Alva och Alice, de har bott i sommarstugan med mamma och pappa. Alva gjorde oss lite nervösa på lördags kvällen när hon inte kom när de ropade på henne. Men när klockan var ca 01:30 så kom hon hem!

Vi bodde hos Mercedes uppfödare Catharina och Timo natten mellan lördag och söndag. Tusen tack för att vi fick bo över hos er!

Det är jätte varmt ute, kl är nu 20:40 och det är 25 grader varmt och då har termometern varit i skuggan sen ca 13,30... När man kom ut från utställningslokalen kändes det som när man kliver av planet på den varma utlandsresan... Det var som att gå in i en vägg!

2009-06-24 Det är Peace&Love festival i stan och det går en del festivalbesökare förbi på gatan och de är hur roliga som helst att titta på tycker katterna. De som går förbi går ju inte som normala människor och de låter absolut inte som det, verkar katterna tycka. Sommarvärmen har kommit och balkongdörren står öppen dygnet runt och framför allt Alva bor mer där än inne i lägenheten. Hon kommer in när hon måste äta eller går på lådan annars ligger hon på balkongen och myser. Oftast sitter/ligger hon på sin hylla och tittar på allt och alla som rör sig nedanför.

 Har lagt till en raspresentation under kattunge-fliken.

2009-06-23 Min hyresvärd har börjat med en stor renovering av gården och senare till hösten även trapphuset. Bönan har knappt tid att komma in från balkongen för hon måste ju hålla koll på vad alla maskiner och lastbilar gör. Hon sitter och sticker ut en tass genom nätet och vinkar åt dem på marken. Hon tror nog att hon kan nå dem två trappor ner...

Har uppdaterat Mercedes sida. Hon har ju bott hos oss ett tag nu och har börjat utveckla sidor som inte uppskattas av alla i familjen... ; - )

2009-06-22 Midsommarhelgen är över och så även regnet... Förhoppningsvis även för ett tag framöver.Firade midsommar i Mockfjärd med familjen, trevligt och mycket god mat. Mercedes tass läker fint och hon är jätte duktig som låter den vara. Hon studsar fram som om inget hänt och hon aldrig gjort sig illa. Hon håller på och byter tänder, för tillfället har hon fyra hörntänder i överkäken. Snacka om varulv!

Fick ett mail från Ylva som har Harley, kallas numer Bruno. Han har hittat en fårskinnsfodrad vinterstövel som han far omkring med. Skönt att höra att han är sig lik!

Hunter, heter numer Hamlet, han bor med en siamesdam som heter Offelia och det går bra. Hinxie har flyttat hem till Asta som kommer från systers A-kull och även hon har hittat rätt. Honey flyttar när systers nuvarande kull är flyttklara, då flyttar hon med som sällskapsdam till en av killarna. Blir nog även det toppen!

Om allt går som det ska kommer min första kull vintern 2010! Har börjat kika runt lite efter hanar till Bönan och Mercedes. Får se vad det blir och om allt går som önskat. Har börjat försöka få till kattungesidan. Inte klar, men man måste börja någonstans!

2009-06-16Vilken natt det varit! Satt i soffan och tittade på sista delen av City Akuten när jag hör en blomkruka åka i golvet inne i sovrummet. Kändes nästan väntat med tanke på den fart Bönan och Mercedes haft under hela kvällen.

Jag går och tittar och ser katterna sittande på sängen och de försöker se väldigt oskyldiga ut. Går tillbaka för att se de sista 10 minuterna. När det är slut går jag för att hämta sop och påse. När jag kommer ut i hallen ser jag blod på golvet! In i sovrummet och det är blod i sängen! Bönan ser jätteskyldig ut så jag får tag i henne och inspekterar, inget blod. Lyfter upp Mercedes och ser att ena tån på höger bak är skadad! Det hänger en flik på ovansidan! Ringer Falu Djursjukhus som stängt för 10 minuter sedan. Ringer Anki och förvarnar en resa till Strömsholm. Ringer den underbara, världens bästa veterinär Torkel Östman på hans journummer. Berättar vad som hänt och han säger åt mig att åka. Sagt och gjort! Anki hämtar upp oss och vi åker de 16 mil det är till Strömsholm. Ringer och förvarnar att vi är på väg och väl framme möts vi av veterinär Lotta Öhman. Hon går noggrant igenom Mercedes och ger henne lugnande så hon ska kunna röntga foten. Men Mercedes vill inte sova... När "sköterskan" kommer efter 30 min är Mercedes hur pigg som helst och struttar runt på golvet. Hon får en spruta till och somnar. Foten röntgas och inga skelettskador! Skönt! Den lilla skinflik som skurits loss klipps bort och det lilla sår som är sys ihop. Hon får en spruta så hon vaknar, vi tacka för oss och åker hemåt. Mercedes har fått en tratt på sig och hon tycker hemskt synd om sig själv...

Väl hemma igen vid 04,00 släpper jag ut henne och hon far iväg och försöker få av sig tratten! Det tar inte lång stund förens den är av. Tar fram ett litet halsband och tar på tratten igen, tar max 2 min och tratten är av. Letar redan på en sele och trär på tratten på den och på med allt igen. Nu tar det kanske 5 min innan allt är av! 

Fick med ett band som jag fick tips om att trä igenom tratten, ett varv runt halsen och sen ner mellan frambenen och tillbaka upp och knyter på manken. Nu tar det kanske 10 min innan allt är av... suck... Vad göra nu? Hon kommer och lägger sig och verkar inte bry sig i foten så hon får vara utan tratt... Det blir inte mycket sömn för jag vill hålla kolla att hon låter foten vara.

Nu sover hon på balkongen i solen och foten/tån ser bra ut. Jag har tagit ut en kompdag och det är ganska skönt när man kom i säng 50 min innan klockan skulle ringa samt att jag vill ha lite koll på fröken första dygnet... Nu väntar jag på att Strömsholm ska ringa så jag får veta vad nattens kalas slutade på...

2009-06-14 Regn, regn och åter regn... Det har regnat massor! Pratade med mormor som är i sommarstugan, där hade det kommit 40mm på ett dygn! Då är det skönt att var innomhus och mysa... En vecka kvar till midsommar så vi får hoppas att regnet kommer nu och inte då.

Har börjat få ordning på bildsidan. Den kommer att uppdateras kontinuerligt vart efter det kommer kort på katterna!

2009-06-10 Har uppdaterat sidan för bilder, men den är inte klar! Det fattas lite kort på några sidor... Tack till er som tagit en del av korten, pappa, Timo Saukkila, Lasse Cajander, Pia Hårdén och Eva Winqvist!

2009-06-07 Nyss hemkomna från en helg i Örebro! Helgen har gått bra och jag är jättenöjd med katterna! Diesel blev NOM på söndagen men slagen i panel. Helt rätt tycker jag för den katten som vann är riktigt fin. Mercedes fick beröm för sin fina päls och de tyckte hon var en lovande liten tjej.

Jag hade hängt in en orange måne i ett snöre med en plinga på så att katterna kunde ha något och leka med. Och det gjorde Mercedes! Hon studsade runt och lekte med månen så att jag fick knyta om den fem gånger! Och så fort Diesel reste sig upp var hon framme och nafsade honom i hasorna för att få fart på honom. Hon höll på och härja en lång stund och Diesel blev bra trött på henne så han blev riktigt glad när Maja kom och hämtade honom. Maja och Diesel brukar ta en sväng i hallen och titta på andra katter när de är på samma utställning. Hon brukar säga att de ska gå och titta på "rikgtiga" katter. I hennes värld är det skogisar... Men det kan vi ju diskutera! =)

Ni kan ju tänka er Divan Dielsel som blir störd i sin skönhetssömn av en studsande Mercedes! Men efter att hon härjat klart kröp hon ihop bredvid Diesel och han kunde äntligen få sin sovstund.

2009-06-04 Lisa, S*Ma'ha Gita, har varit hit och hjälpt mig bada och föna Mercedes så nu är hon såååå fin inför helgen! Tusen tack Lisa för hjälpen! Tack även för tipset med svampen! Toppen! Mercedes var riktigt duktig både i badkaret och under fönen.

Efter att Lisa åkt fick även Diesel hoppa i badet! Han är jättesnäll att bada. Får han bara stå på bakbenen och ha frambenen på kanten in mot väggen så han kan stirrar in i den så står han helt still. Efter att ha sköljt ur shampot trodde han att han var klar. Ack vad han bedrog sig! Jag hade i lite balsam även på honom, men då ville han inte vara med längre! Men fick han bara gömma ansiktet mellan mina ben så gick det bra. Som min vän Malin säger "Blunda så går det fortare över..."

2009-06-02 Äntligen har jag fått till ett kort på Mercedes sida! Tack pappa för att du tog med kameran i helgen! Här visar hon hur mysigt det är på sängen i solen. Till helgen åker vi, jag, Diesel och Mercedes med mamma och hennes Iggy till Örebro på utställning. Ska bli kul få höra vad de säger om Mercedes. Diesel ska äntligen få åka på utställning! Det är det bästa han vet och det var länge sedan han fick vara "Diva"... Har även lagt in ett par nya kort under bilder. Ska försöka få ordning på den sidan, snart...

2009-05-24 Eftersom det varit långhelg packade jag i katterna i deras burar och åkte till sommarstugan. Alva var överlycklig när hon fick komma ut och springa fritt på gården! Alice har fått varit ute och gått i selen och det tycker hon är toppen. Jag var lite fundersam hur hon skulle reagera på mamma och pappas unghund Sally. Men det gick hur bra som helst! Alice talade tydligt om för Sally hur nära hon fick komma. Sally är van med att katter kan säga ifrån och vet att en katt som morrar kan göra ont på nosen... Det var första gången Bönan och Mercedes var med till sommarstugan. De kom sig snabbt till rätta och for snart som små raketer genom fönstret mellan altan och sovrum! De tyckte det var JÄTTE spännade och sitta bakom nätdörren och titta på hundarna som lekte på gården och för att inte tala om alla fåglar som flög förbi!!! Katterna somnade ganska ovaggat på kvällarna kan jag berätta...

2009-05-19 Diesel och Mercedes har hittat varandra och de leker och sover tillsammans i stortsett hela tiden. Igår hände det en olycka och Mercedes fick lov att få sina bakben tvättade. Det gick jättebra, med farbror Diesel stående på golvet nedanför och han höll stenkoll på mig vad jag gjorde med hans tjej. När Mercedes pep ställde han sig på bakbenen mot mitt ben och viskade lite lugnt till henne. Han är för skön den katten! När hon kom tillbaka ner på golvet blev hon noggrant genomgången av både Diesel och Bönan att jag inte gjort henne något illa. Sen for de iväg som tre vildar genom lägenheten och upp i klösträdet där Alva försökte sova!

2009-05-12 Nu har även Harley flyttat hemifrån... Han har nyss åkt till sitt nya hem i Uppsala där jag tror han kommer få det toppen bra! Han har inte varit borta länge men det är redan tyst efter honom. Han pratade mer än gärna och for runt med sin toffla som han tyvärr inte fick ta med sig. Men jag hörde att det fanns mjukdjur som han kan få gå lös på om han vill!

Till helgen har ridklubben stora hopptävlingar på Lugnet med nästa 1300 starter på 3½ dag. Jättekul att så många vill komma på våra tävlingar! Själv ska jag sitta i domartornet och vara sekreterare till domaren så jag kommer se ALLA språng hästarna tar i helgen! Vi får hoppas att vi har väder-gudarna på vår sida i år för förra året kom det ju snö 17 maj...

2009-05-10 Jag har länge försökt filma Harley när han far runt med min toffla men inte lyckats. Jag har ingen riktig filmkamera så jag har försökt filma med den vanliga kameran. Det har blivit för mörkt alla gånger. Men nu har jag fångat honom på bild! Här är länken till "Toffel Dödaren Harley".

2009-05-08 Igår flyttade Honey, Hunter och Hinxie hemifrån. Det blev väldigt tomt efter dem... Men jag har Harley kvar några dagar till! Jag vet att dessa underbara katter kommer ge sina nya ägare lika mycket glädje som de gett mig.

Jag, mamma och pappa åkte till Laxå för att möta upp med syster. När vi sätter oss för att äta ger syster mig en ägarbytesblankett. Jag ser ut som ett frågetecken när jag ser att det står Coco Chanel's Spot Light på det... Vi hade sagt två kullar innan Bönan skulle bli min, men syster tyckte jag kunde få henne redan nu!!! Så nu är Bönan min! Tack syster för denna ljuvliga katt!

2009-05-06 Mercedes hade finbesök idag. Min kollega Annika var hit med sina toppen pojkar Alexander och Simon. Mercedes fattade snabbt tycke för dessa killar! Här finns några bilder från besöket. Tack killarna för att ni kom! Ni är välkomna tillbaka!

2009-05-06 I helgen som var åkte jag med mamma till Oslo på utställning med hennes Iggy. Han tog de cert han skulle så nu är han Internationell Premier! Han är riktigt fin den killen!

På måndags kvällen var vi till Enköping och hämtade hem Mercedes! Tack Catharina och Timo, S*Nova Star, för att jag fått köpa denna underbara mysmisse!

2009-04-27 Det är inte lätt att försöka skriva när man har en Hinxie och en Hunter med mellan tangentbord och skärm... Förresten är de helst mellan fingrarna och tangentbordet... = ) Hinxie har upptäckt en ny bra plats på människokroppen. Axel-nacke! Där kan man sitta,ligga, stå eller gå! Toppen tycker hon! 

Sidan börjar bli klar. Sätt gärna ett tassavtryck i gästboken om vad du tycker! Ute är det sommarvärme och katterna härjar runt på balkongen som små tokiga!

2009-04-26 Har uppdaterat och utökat sidan. Den är inte riktigt klar men på god väg! Som ni ser har det tillkommit ett namn, Mercedes. Mer om henne kommer... ni oxå kan läsa om min älskade Nils om ni klickar er in på om mig.
2009-04-12 Här kommer bilderna! Som sagt är det inte lätt att ta kort på fyra raketer... Bilderna blir som de blir...
2009-04-10 Glad Påsk! Det är underbart vårväder ute och balkongdörren är öppen så katterna kan vara ute i solen. Alva är överlycklig för hon kan äntligen vara på sin balkong igen! Pappa var här och tog kort på de små igår och linslusen Hinxie var först framme när hon såg att han hade kameran med sig. Hon "posar" glatt framför kameran... Bilderna kommer så fort jag får dem.
2009-03-29 Här kommer lite kort på de små. Tack Pia Hårdén, S*Tailor Hill's, för att du tog kort på de små! Bilder De är sju veckor på korten.
2009-03-24 Nu är det nytt på gång!!! Håll utkik...

2009-03-22 Nu härjar de fritt i hela lägengeten! Tjejerna har klurat ut att man kan sig upp i klösträdet via mattes kontorsstol och data bord! Men det gillade inte matte så stolen är flyttad till damernas förtret... Vill att de blir lite större innan de får börja klättra i trädet. Diesel tycker det är toppen att det är öppet överallt! Nu kan han få leka springlekar med de små. Han springer bredvid dem och kuttrar och lockar dem att springa med och de fyra musketörerna är inte sena att haka på!

2009-03-17 Öppnade upp till hall och badrum i helgen. Men idag när jag kom hem hade tjejerna lyckats tagit sig in i vardagsrummet över en skiva på 60 cm... Fråga mig inte hur de lyckats, misstänker en trästol utan tyg... Undrans var de fått tag och kunnat klättra? Öppnade till köket oxå idag, väntar med vardagsrummet några dagar till. Alla äter torrfoder och har gjort det några dagar. En av tjejerna går nu på de storas låda. Hon tycker att hon är stor nog för den...
2009-03-07 Har nu öppnat upp så de är i hela sovrummet. Har bara satt sarg runt sängen för jag vill inte ha upp dem där förens de är 100% rumsrena. Men det dröjer nog inte länge förens jag kan ta bort den! De är jätte duktiga och går på lådan alla fyra vad jag kan se. Hela gänget äter nu fiskbullar och de låter som små grisar när de äter! En av tjejerna ska prata och berätta hur gått det är samtidigt som hon äter... Båda flickorna äter torrfoder med god aptit och dricka vatten tycker de alla är gott! Bilder från mys vid elementet.

2009-03-04 Det var länge sedan jag skrev... Har varit lite mycket med kattungarna. Har fått lov att ta bort tre som det tydligen inte var meningen med att de skulle vara kvar hos oss... Men det är fyra vilddjur kvar! Två honor och två hanar. Bönan flyttade in dem i garderoben i sovrummet och där har de en hage som snart måste ökas ut för andra gången... Två av dem går på lådan och i dag har de fått prova på fiskbullar och grädde! Smarrigt sa tre men den fjärde höll på att kräkas! Usch va´ otäckt! tyckte han... Diesel har blivit plastpappa och myser och busar med de små. Han är ett jätte bra stöd och hjälp till Bönan. Alva hjälper också till att tvätta rumpor, men Alice tycker de där små sakerna är otäcka! Här finns det lite bilder på de små!

2009-02-02 Bönan o bebisarna myser i bolådan. Hon har flyttat ur dem en vända och valt en annan filt. Efter byte av filt i lådan sover de bra i den igen. Bilder kommer på de små bara jag får till några... Glöm inte att kolla in systers sida!
2009-01-31  Bönan har fått bebisar!!!! Klicka in på systers sida Mockfjärdingens och läs mer. Allt har gått bra och de är pigga som små troll! Tusen tack Ewa Jansson Dalkullans och Kristina Kjell Lur-Per's för att ni hjälpte mig under förlossningen av de sju små underverken!
2009-01-30 Har uppdaterat Diesels sida. Han har gjort det igen!!!!
2009-01-24 Har fixat till lite skrivfel i Diesels resultat. Bönans mage växer fint och om allt går som det ska blir det smått i början av februari.
2009-01-04  Gott Nytt år på er! Nytt år med nya utmaningar! Bönan har varit på herrbesök och det verkar som att det blir smått. Magen växer och jag hoppas det inte är mat... Klicka er in på S*Mockfjärdningens för att läsa mer om Bönans myskille. Annars är allt lugnt här hemma. Kallt ute, -18, men vad gör det när vi kryper upp i soffan alla fem och myser?
2008-12-22   Det finns några ? på Diesels resultat, men det beror på att jag inte kan läsa ut vem som dömt...
2008-12-21  Sida är G! Tusen tack Eva Winqvist, S*Swingcats, för hjälpen!