S*Milliminas 

  

 

Alva

 

2000-07-04 - 2010-06-04 Huskatt

 

Jag hade sagt att jag inte skulle inte ha någon katt, men "skulle bara" följa med en kompis som skulle titta på kattunge. Vad händer när en liten kryper upp iknät, rullar ihop sig och spinner? Man blir kär...

 

Så gick det till när Alva kom med hem till mig. Hon var en riktig dam som helst bara ville ligga och vara fin. Allt mys skulle vara på hennes vilkor. När det kom hem nya människor låg hon och kollade in dem innan hon kommer fram och hälsade. Hon kunde få sina tokryck emellan åt och sprang då runt i lägenheten och tjoade så de andra bara satt och tittade på henne med stora ögon.

 

Det bästa som fanns är när vi åkte till sommarstugan och hon fick springa fritt på gården och fånga en mus eller två... Där sprang hon över tunet med svansen upp över ryggen så att svansspetsen kom mellan öronen! Hon började tjoa redan i buren när vi svängde in på grusvägen för då visste hon att hon fick komma till stugan och springa som hon ville!

 

Hon visade sig även vara världens bästa "rump-tvättare" på kattungarna! Hade hon bestämt att de skulle tvättas fick de inte gå förens hon var färdig. Om de försökte smita för tidigt tog hon ett milt men bestämt tag med tassen så de små inte kom någonstans.

 

En dag utan förvarning, sa Alvas njurar upp sig och hon fick somna in och göra Nils sällskap vid stenen vid sommarstugan.